Nieuws

Middeling inkomstenbelasting


Geachte clientèle,

Wij krijgen vaak de vraag: Wat is middeling inkomstenbelasting? 

Allereerst: Als kantoor houden wij middeling altijd in de gaten, wij attenderen iemand erop als diegene hier recht op heeft; maar voor u handig om te weten wat het inhoudt:

 

Bij middeling telt u de inkomens uit werk en woning (box 1) van 3 aaneengesloten jaren op. De uitkomst deelt u daarna door 3. Over de uitkomst daarvan (= het gemiddelde inkomen), berekend u per jaar opnieuw de belasting. Is het totaal van de nieuwe belastingbedragen lager dan van de oude belastingbedragen? En is het verschil groter dan €545? Dan kunt u belasting terugkrijgen. 

Schriftelijk verzoek: 

Als u voldoet aan de voorwaarden kunt u het formulier verzoek om middeling invullen en indienen bij uw belastingkantoor.

Op het formulier geeft u aan over welke 3 aaneengesloten kalenderjaren u wilt bemiddelen. U zultzelf een berekening van de belastingteruggaaf moeten maken om te kijken of u aan de voorwaarden voldoet. Deze berekening hoeft u niet meer te sturen met het formulier. 

Uitspraak verzoek: 

Nadat u uw verzoekt hebt gedaan, krijgt u binnen 8 weken een uitspraak. U ontvangt dit bericht in uw berichtenbox in mijn belastingdienst

 

Bron: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/werk_en_inkomen/bijzondere_situaties/middeling_sterk_wisselende_inkomens/hoe_werkt_middeling

Terug